Gids voor een actieve vakantie in Toscane

vrijdag 21 december 2012

Image source: sienafree.it

Gids voor een actieve vakantie in Toscane

Wanneer u eindelijk erin geslaagd bent om heerlijk op vakantie te zijn, wilt u niets liever dan lekker luieren bij het zwembad in de zon en genieten van wat bezienswaardigheden in de omgeving. Toscane is de perfecte locatie met zijn overvloed aan schilderachtige landschappen en pittoreske dorpjes en stadjes. De personificatie van een ontspannen bestaan.

Dit is echter niet ieders idee van de perfecte vakantie. Ook al heeft u een vakantiehuisToscane gehuurd betekent dit nog niet dat u alle tijd moet doorbrengen in de omgeving van uw vakantiehuis. Toscane biedt tal van activiteiten voor bijzondere actieve ervaringen die u niet snel vergeet. Overal in de regio zijn interessante en spannende plekken om u bezig te houden, hier volgen enkele plaatsen en activiteiten om mee te beginnen.

Paardrijden – In Toscane zijn er tal van mogelijkheden om van het fantastische landschap en de betoverende middeleeuwse dorpen vanuit een heel andere perspectief te genieten. Paardrijden kan iedereen, van beginnende- tot geoefende ruiters. Het is een geweldige manier om bezienswaardigheden te bekijken, ook als u kinderen heeft. De beste paardenroutes om een echt Toscaans avontuur te beleven kunt u vinden in Monteroni d'Arbia, Sorano en Buonconvento.

Mugello Circuit – Motorracen heeft altijd een groot deel van de Italiaanse sportieve cultuur in genomen, temeer omdat Valentino Rossi sinds 1996 een voorloper is in deze sport. Voor liefhebbers van racen of sport in het algemeen is er geen betere plek om een spannende race te bekijken dan live in het stadion. Bezoek het Mugello circuit als er een race plaatsvindt en geniet van de gepassioneerde sfeer als de lokale bevolking hun favorieten aanmoedigt! Het circuit ligt ten noorden van Florence, in de stad Scarperia, en is echt de moeite waard. Het is zelfs toegestaan om op de baan te lopen na de race om nog dichter bij de actie te komen.

Fietsen – Een andere leuke manier meer van Toscane te zien is op twee wielen. Er is een overvloed aan landweggetjes en tracks en in het centrum van bijna iedere stad kunt u een fiets huren. Het is perfect als u een paar dagen hebt om rond te toeren want het is de beste manier om verschillende gebieden te zien in een korte tijd. En het houdt u fit, ook niet onbelangrijk!
Er is een lange fietsroute bij Fiesole net buiten Florence waar een ervaren gids u een andere kijk op karakteristiek Toscane kan geven, en gedetailleerde historische informatie over de omgeving.

Bravio del Botti – Dit is een evenement dat ieder jaar plaatsvindt in Montepulciano op de laatste zondag van augustus. Als u een vakantiehuis Toscane geboekt heeft in deze periode is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Honderden toeschouwers staan langs de straten te juichen als mannen in paren gigantisch grote vaten van wel 80kg voortduwen de heuvel op tot aan de Piazza Grande. De race is 1800 meter lang en wordt gehouden ter ere van de patroonheilige Johannes de Onthoofde. Dit evenement toont u een andere kant van Toscane, zien is geloven!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op