Een gids over Chianti voor wijnliefhebbers

vrijdag 14 december 2012

Image source: antinori.it

Chianti Per Gli Amanti Del Vino: Een gids over Chianti voor wijnliefhebbers

 
Chianti is de bekendste streek van Toscane en staat zeker bovenaan het lijstje van wijnfanatici bij een bezoek aan Italië. De grenzen van Chianti zijn niet precies gedefinieerd maar de streek ligt ongeveer tussen Florence en Siena en strekt zich uit tot Valdarno in het oosten en Val d’Elsa in het westen. Ieder jaar trekt Chianti duizenden toeristen – of ze nu wijnliefhebber zijn of niet – naar dit kleine gebied. Het is ook niet alleen de wijn die aantrekkelijk is. De geschiedenis van de wijnproductie in Chianti is terug te voeren tot vóór de Romeinse tijd. Historici weten dat de Etrusken hun eigen wijnstokken verbouwden en dat de wijn die zij maakten goed werd ontvangen in de gehele regio. Dus of u nu gek bent op Chianti Classico of warm wordt van Rufina, hoe weet u zeker dat u niets mist?
 
Plan uw route
Wilt u het meeste uit uw vakantie halen dan is het aan te raden om rond te reizen. Met een vakantiehuis Toscane als basis om dichter bij de wijngaarden te verblijven die de achtergrond vormen in deze streek. Een gehuurde auto is een geweldige manier om zoveel mogelijk te zien, maar als u echt wilt genieten van de heerlijke wijnen dan is het wellicht handig om iemand anders te laten rijden. Of neem de bus tussen de verschillende dorpen en steden. Het is wel verstandig dit van te voren uit te zoeken. Voor een deel van de wijntours is het nodig te reserveren en het is handig om te controleren wanneer wijngaarden open zijn voor het publiek.
 
Dus ... waar te beginnen?
In Chianti zijn zoveel wijngaarden dat het onmogelijk is om ze allemaal te bekijken. U heeft de kans om de echte smaak van Toscane te leren kennen door het proeven van producten in wijngaarden die klein, groot, oud en nieuw zijn. Het is makkelijker om van te voren een aantal wijngaarden te selecteren.
De stad Greve is een perfecte plaats om te beginnen want het staat bekend als de poort naar Chianti. Hier vindt u verschillende wijnhuizen die hun producten laten proeven , en tal van wijnbars en winkels die hetzelfde doen. Een hoogtepunt is Le Cantine, die honderden verschillende wijnen heeft om uit te kiezen. Aan de rand van Greve zijn twee andere plekken die de moeite waard zijn. De Castello di Vicchiomaggio is de thuisbasis van meer dan 100 hectare wijnstokken en biedt op maat gemaakte rondleidingen op het terrein.
De Castello de Verrazzano geeft u ook de kans om met een gevarieerd aanbod van rondleidingen door hun wijnkelders een proeverij mee te maken.
Nu heeft u geproefd van de Chianti Classico, kunt u de Val di Sieve - een vallei -bezoeken voor het proberen van Chianti’s geweldige Rufina. In deze vallei vindt u bordjes met Strada del Vino di Toscana, en helpt u daarmee tijdens uw ontdekkingsreis de wijngaarden te vinden.

Een overvol glas
Chianti beidt veel meer voor de wijnliefhebber dan wat u kunt zien en doen tijdens één vakantie. Wanneer u vertrekt snakt u naar meer van deze regio, en er zal altijd iets zijn om terg te keren naar deze magische plek. De bovenstaande voorbeelden zijn slechts het topje van de wijnstok. Om Chianti echt te waarderen en goed te leren kennen kunt u een jaarlijks reisje plannen naar deze regio. Boek nu uw vakantiehuis Toscane voor volgend jaar en vul uw glas opnieuw en opnieuw!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op