Livorno en Piombino bezoeken

vrijdag 9 november 2012

Image scource: yachtbooker.it

Zoekt u een ontspannen vakantie in een van de mooiste streken van Italië, dan hoeft u niet verder te kijken dan Toscane. Een vakantiehuis Toscane in de buurt van Livorno biedt een geweldige mix van glooiende heuvels met prachtige vergezichten en een mooie kust. De meeste mensen gaan massaal naar de grotere plaatsen zoals Florence, Lucca en Pisa. Er zijn echter vele andere plekken de moeite waard om te bezoeken in Toscane. Vanuit een vakantiehuis Toscane in het westelijke deel van de streek kunt u gemakkelijk de havensteden Livorno en Piombino bezoeken.

Livorno stond bekend als een ideale stad tijdens de Renaissance. Haar rol als een belangrijke havenstad is herkenbaar door de grote verdedigingsmuren en indrukwekkende haven.  In Livorno in kunt u wandelen door het gebied dat bekend staat als klein Venetië met straten geplaveid met keitjes en brede grachten met bruggen erover. Het lijkt alsof u geen vakantiehuis Toscane heeft gehuurd, het is echter niet zo ver naar uw vredige verblijfplaats. Veel van de straten in Livorno bezitten nog steeds de oorspronkelijk charme uit de 16e en 17e eeuw. De stad is gevuld met interessante gebouwen zoals het Palazzo delle Colonna en de kerk van Santa Caterina.  

Het is een goed idee om na een dag in het relatief bruisende Livorno naar Piombino te gaan. De stad ligt op het vasteland recht tegenover het eiland Elba. Een bezoek aan Piombino leidt u naar het hart van de stad. De stad was heel belangrijk voor de Etrusken. Breng de dag zwervend door de straten door en bekijk de kathedraal van Sant’ Antimo die werd gebouwd in 1377, en het kasteel Cassero Pisano uit de 13e eeuw.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op