Het onderzoeken van de charmes van Fiesole en Certaldo

vrijdag 23 november 2012

Image source: festivalopera.it

Toscane is een zeer geschikte provincie om naartoe te gaan en een plekken te bezoeken die u anders niet had overwogen. Een vakantiehuis Toscane rondom de grote Toscaanse stad Florence biedt de mogelijkheid om ook de charmante steden Fiesole en Certaldo te bezoeken.

Fiesole ligt in het hart van de Florentijnse regio Toscane. Een vakantiehuis Toscane in de omgeving maakt het mogelijk om de acht kilometer naar Florence af te leggen en in een geheel andere plaats te zijn. Waarschijnlijk opgericht in de achtste of negende eeuw voor Christus was Fiesole een stad waar veel om gevochten werd. Uiteindelijk bezweek ook deze stad aan de Florentijnen. Al slenterend kunt u de oude stadswallen bezoeken, de Romeinse baden en het amfitheater. Daarna kunt u op zoek gaan naar de kathedraal in romaanse stijl die werd gebouwd in 1029 AD.

Rijdt u 35 kilometer buiten Florence dan is het duidelijk dan een vakantiehuis Toscane een erg gewaardeerde manier van leven is op de weg naar Certaldo. Net als veel dorpen en steden in Toscane heeft Certaldo een middeleeuwse verdedigingsmuur die het centrum van de oude stad scheidt van de moderne stad die niet eromheen is gegroeid, maar in het geval van Certaldo, eronder. De lage stad (modene stad) heeft een centraal plein Piazza Boccaccio. Vanaf hier kunt u een kabelbaan nemen naar de bovenstad (oude stad) en het Casa del Boccoccio bezoeken. Dit is het huis waar de dichter Giovanni Boccaccio leefde (1313-1375) zeven jaar voor zijn dood. Iets verder in de stad is het Palazzo Pretorio, al genoemd in 1164 en voorheen bekend als de Conti Alberti.

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op