De Smaak van Toscane - Wat kunt u proberen

vrijdag 26 oktober 2012


Image source: ribollita.net

Wanneer u in een vakantiehuis Toscane verblijft bent u verwend als het gaat om culinaire hoogstandjes. Met in de streek de beste restaurants, cafe’s en markten in de buurt. Favoriete Italiaanse gerechten zoals de pizza zijn overal te krijgen en van uitstekende kwaliteit. Dit maakt het ook plezierig om in Toscane te zijn, om de regionale specialiteiten te proeven! Lees verder als u ter plaatse van de Toscaanse keuken wilt genieten.

De principes van de Toscaanse keuken liggen bij het agrarische verleden van de streek. Een maaltijd die de perfecte balans is tussen eenvoud, verfijnde smaak en die voedzaam is. Dus wanneer u een vakantiehuis Toscane verlaat voor een lekker diner dan kunt u het beste op zoek gaan naar plaatsen die lokale gerechten serveren gemaakt met de beste ingrediënten voor Toscaanse recepten en die gebruik maken van lokale producten.

Groenten en fruit uit de omringende heuvels, paddenstoelen uit de bossen in de bergen, vers gebakken brood, en lokaal varkensvlees of wild zijn de pijlers van de Toscaanse keuken. Ribollita, een stevige groentesoep met brood en papardelle (pasta) met everzwijn of konijn zijn regionale favorieten die u niet mag missen.

Iedere stad lijkt zijn eigen zoete traktaties te hebben als het gaat over het dessert. De Zucotto uit Florence, hun eigen versie van de alom bekende tiramisu, of de Panforte – een cake gemaakt met fruit, noten, honing en kruiden uit Siena zijn zeer populair. Andere favorieten zijn amandelkoekjes – ricciareli – of gekruide koekjes – cavallucci. Ook de taarten die speciaal gebakken worden voor festivals of voor verschillende seizoenen, zoals de schiacciata fiorentina, een taart in de vorm van een lelie, het symbool van Florence, die wordt genuttigd tijdens het carnaval in de winter, zijn erg in trek. Het zijn niet alleen de maaltijden waar u met een lokaal tintje van kunt genieten als u verblijft in een vakantiehuis Toscane. Voeg wat regionale flair toe aan uw lunch met Toscaanse olijven, pecorino en lokaal brood van de markt. En finocchiona, vleesbeleg gemaakt met venkelzaad, waar de Toscanen dol op zijn. Buonisimo!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op