Wintersport in Toscane

vrijdag 14 september 2012

Image credits: luccasport.net

Een warm klimaat, prachtige vergezichten, lekker eten en heerlijke wijn, en een schat aan historische en natuurlijke bezienswaardigheden maken een vakantiehuis Toscane een zeer gewilde woning in de lente en zomermaanden. De koudere seizoenen worden niet vaak in verband gebracht met Toscane, maar zoals deze post zal laten zien, is daar wel reden toe!

Toscane is net zo levendig en actief tijdens de wintermaanden als tijdens de zomer, alleen op een andere manier. Tijdens de warme maanden ligt de focus op wijnroutes, wandeltochten, en een schilderachtig vakantiehuis Toscane, in de winter verschuift de actie naar de nabijgelegen bergen waar ontelbare wintersportfaciliteiten en activiteiten worden aan geboden.

De enorme hoeveelheid bergen bieden ruime gelegenheid om te skiën, snowboarden en bobsleeën. Liefhebbers van wintersport die eens naar wat minder trendy hellingen zouden willen gaan, wordt aangeraden om eens te kijken naar de mogelijkheden in de Noor-Italiaanse provincie. De streek Abetona in het bijzonder, heeft meer dan vijftig hellingen bezaaid met skiresorts, en beschikt over een vijftien kilometer lang langflaufspoor. Buiten deze streek vindt u Monte Amiata’s vier skigebieden: Lunigiana's Zum Zeri, en Careggine, Passo delle Radici en Casone di Profecchia (in de Garfagnana bergen) dit zijn waarschijnlijk de beste plekken voor de wintersport. De vele resorts hebben voor ieder wat wils, van kinderen en beginners tot doorgewinterde skiërs.

Dit moet de winterbezoekers van Toscane toch zeker niet ontmoedigen. Het landschap is misschien niet zo groen in de winter en een groot deel vakantiehuis Toscane is niet beschikbaar voor de verhuur, maar deze streek is mooi op ieder moment van het jaar ongeacht de weersomstandigheden. En er zijn tal van plaatsen om te genieten van bijzonder wintersportplezier!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op