De Via Francigena

vrijdag 21 september 2012


De Noord-Italiaanse regio Toscane telt elk jaar duizenden toeristen, met verschillende ideeën over een interessante, bevredigende of spannende vakantie. De meeste zijn tevreden met een typische toeristenvakantie in hun vakantiehuis Toscane, met bezoekjes aan wijngaarden, opgravingen en lekker eten en drinken. Deze luie manier van heerlijk vakantievieren is voor sommigen niet genoeg. Zij kunnen een voettocht langs de Via Francigena maken, de weg naar Rome voor pelgrims, en een interessante ‘alternatieve’ vakantie houden.

De Via Francigena is opgericht door de vroegste stammen die de provincie bevolkten – lang geleden, voordat iemand ooit had gedacht aan het rijk worden van de charmes van een vakantiehuis Toscane - en werd bekend toen de aartsbisschop van Canterbury het gebruikte als een bedevaartroute naar Rome. (vele wegen leiden naar Rome) Na verloop van tijd werd deze weg - ook gebruikt door gewone boeren en kooplieden - begrensd door religieuze gebouwen en andere bezienswaardigheden, en die maken het vandaag de dag zeker een bezoek waard.

Het beste tempo om over de Via Francigena te reizen is een ontspannen tempo, om te genieten van alle uitzichten en bouwwerken die de route te bieden heeft. De hele route ademt een zeer middeleeuwse sfeer, met bezoekers die muilezelsporen volgen en langs ongerepte bossen en uitgestrekte dorpen die geheel verstoken van een vakantiehuis Toscane zijn of andere tekenen van het hedendaagse toerisme in de streek. De Via Francigena is een welkome ontsnapping voor diegene die een iets andere minder conventionele vakantie willen. En voor hen die met de natuur willen communiceren en willen genieten van historische- en culturele bezienswaardigheden tijdens het volgen van de Via Francigena.

 

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op