Ondergronds Toscane

vrijdag 31 augustus 2012


Image: www.parks.it
Het maakt niet uit welke streek u bezoekt, het is altijd fascinerend om verborgen historische bouwwerken en bezienswaardigheden te verkennen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Italiaanse archeologie en geologie liefhebbers hebben genoeg redenen om hun vakantiehuis Toscane te verlaten en de vele ondergrondse monumenten te ontdekken.

Van prehistorische grotten – het equivalent van een vakantiehuis Toscane voor primitieve mensen – tot ondergrondse tunnels, aquaducten en labyrinten, Toscane biedt talloze redenen voor toeristen die een archeologische of geologische tour willen.

Voor diegene die geïnteresseerd zijn in het ondergrondse zijn er tal van hoogtepunten om het vakantiehuis Toscane te verlaten en bijvoorbeeld het Antro dei Corchia  - 60 kilometer aan tunnels, die soms meer dan 1200 meter stijgen en dalen - te bezoeken. Of de Grotta del Vento en de Grotta Giusti (deze laatste is een natuurlijke sauna), het labyrint van Porsenna is met historische en mythologische waarde, een zeer oud ondergronds watersysteem. De Bottini ook interessant; een nog steeds functionerend ondergronds aquaduct dat water naar bronnen door heel Siena transporteert, en natuurlijk de diverse musea over mijnbouw die door de streek verspreid staan.

Voor fans van oude geschiedenis is er de Etruskische necropolis tussen Sovana en Populonia, het ‘Citta dei Tuffo’ park is misschien wel de meest opvallende, rijen en rijen van oude Etruskische graven. Gelinkt aan een rotsformatie en een museum van de Middeleeuwen en de Renaissance, het Fortezza degli Orsini in Sorano. Al met al echt de moeite waard om de bescheiden prijs van zeven euro te betalen, en voor iedereen die op zoek is naar een wat meer culturele en interessante vakantie, een alternatief voor een vakantiehuis Toscane, wijnproeven en ecotoerisme.

Ondergrondse labyrinten, grotten en begraafplaatsen zijn nog een aantal redenen om toe te voegen aan de groeiende lijst voor een bezoek aan Toscane!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op