De Toscaanse keuken

vrijdag 3 augustus 2012


De beste manier om de identiteit van een bepaald deel van de wereld goed te leren kennen is door haar keuken, door te eten en drinken. Een vakantiehuis Toscane is niet het enige dat de Zuid-Italiaanse regio haar onderscheidende ‘smaak’ geeft.

In feite speelt de Toscaanse keuken zo’n grote rol in het bepalen van haar karakter dat de toeristen het niet voorbij mogen laten gaan om kenmerkend eten en drinken te proberen van de regio.

De Toscaanse keuken werkt vanuit het principe van eenvoud, en tegelijkertijd met het behoud van de smaak van ingewikkelde gerechten. Bereid met vrijwel uitsluitend lokale producten en ingrediënten en met het gebruik van traditionele recepten en methodes.  Wat bekend is van de regio is de ‘pappa al Pommodoro’  maar toeristen die een vakantiehuis Toscane huren of door Toscane toeren zullen echt ervoor moeten zorgen dat ze broodsoep, gerstegroentesoep, ‘panzanella’ broodsalade, pens, en de traditionele kastanjecake, de zogenaamde ‘castagnaccio’ proeven.


Als u zich richt op de Toscaanse steden in plaats van Toscane als geheel, vrees niet: er is nog genoeg te proeven. Siena 'Ricciarelli' gebakjes, de Panforte Margherita cake of de traditionele pasta, genaamd 'pici', zijn een paar gerechten die u niet mag missen, net als biefstuk uit Florence en traditionele voorgerechten. Natuurlijk in gezelschap van een heerlijk glas Chianti of Brunello wijn!

Wie graag een beetje van de traditionele smaak mee wil nemen naar een vakantiehuis Toscane zullen blij zijn te weten dat in veel van de winkels en restaurants in de regio het mogelijk is om gerechten te kopen of te nuttigen. Het maken van een culinaire rondleiding door Toscane is een smakelijk idee!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op