De “Mystery Tuscany” Tour

vrijdag 17 augustus 2012

Image source:www.sangalgano.it

In 1967 namen the Beatles hun luisteraars mee op een Magical Mystery Tour en nu, vijfenveertig jaar later en een paar landen zuidelijker heeft het Toscaans bureau voor toerisme een rondreis die een iets andere naam heeft maar zeker niet minder interessant is. Voor diegene die dit voorjaar en zomer een vakantiehuis Toscane huren zal deze rondreis om toeristen kennis te laten maken met de wat donkere en mysterieuze kant van de streek ook zeker in de smaak vallen.

Het doel van deze rondreis is om de toeristen weg te lokken van de gebaande paden zoals het rondje Florence-Siena-Pisa. De rondreis laat minder bekende gebieden zien die misschien juist daardoor een spannende blik zal werpen op de cultuur en geschiedenis van de streek. Het gedegen pakket bevat een korte documentaire en een Iphone-app en bekijkt de streek van een andere kant. De toeristische aantrekkingskracht gaat verder dan schilderachtige vakantiehuis Toscane, vergezichten en goede wijn.

Hoe is het idee ontstaan:

In 2010 is er een semi-mockumentary (een film gemaakt als een documentaire alleen berust er weinig op feiten en wordt overal de spot mee gedreven) gemaakt over de twaalf geheimen en legendes van Toscane. Een abdij zonder dak, spookkastelen en zelfs de abdij van Montechristo komen erin voor. Voor iedereen die geïnteresseerd was in recente ‘mystery spots’ van Toscane werd er een Iphone-app met landkaarten en een website gemaakt. Het was mogelijk om een rondreis langs de twaalf locaties te maken van de film en de mockumentary tot leven te laten komen en te genieten van mysterieuze sferen!

Het zorgvuldig samengestelde pakket van de rondreis richt zich op de vroege geschiedenis van de streek waarbij toeristen langs de Etruskische rituele plaatsen komen die door de lokale heilige Galgano Guidotti  bezocht zijn. Ook zullen er plekken bekeken worden waarvan gezegd wordt dat de legendarische Koning Arthur en zijn beroemde zwaard Excalibur er zijn geweest. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om bezoekers aan de provincie in Noord-Italië hun vakantiehuis Toscane te verlaten en de donkere meer mysterieuze kanten van deze idyllische vakantiestreek te ontdekken!

Geen opmerkingen:

Contact

Waarom To Toscane?

  1. 1) Meer dan 750 vakantiehuizen in Toscane
  2. 2) Beste prijsgarantie!
  3. 3) Veilig uw gegevens beheren
  4. 4) Het team van To Toscane bezoekt elk vakantiehuis
  5. 5) We hebben persoonlijke kennis van de streek

bezoek onze site

delen op